راهنمای گرفتن گواهینامه موتورسیکلت

یکی از وسایل نقلیه‌ای که در میان جوانان و نوجوانان در سراسر جهان محبوبیت زیادی دارد، موتورسیکلت است. یک موتورسیکلت خوب وسیله‌ای است که می‌تواند منبع درآمد شما باشد، وسیله‌ی تفریح به‌حساب بیاید و برایتان زمان ذخیره کند. موتورسیکلت‌ها مدل‌های بسیار متنوعی دارند و در طی ۲۰۰ سال گذشته، تغییرات زیادی را به خود دیده‌اند. اگر شما هم از علاقه‌مندان به این وسیله هستید باید به‌خاطر داشته باشید پیش‌نیاز رانندگی با این وسیله‌ی جذاب، داشتن گواهینامه مخصوص موتور است.

انواع گواهینامه موتورسیکلت

 شاید از افراد مختلف شنیده باشید که موتوربرقی نیاز به گواهینامه ندارد و مانند دوچرخه می‌توانید بدون داشتن هیچ مدرک رسمی‌ای با آن تردد کنید. این باور به ‌اشتباه جا افتاده است. شما برای راندن هر وسیله‌ی نقلیه موتوری‌ای به گواهینامه نیاز دارید و بدون آن متخلف شناخته خواهید شد.

چندین مدل گواهینامه موتور در ایران وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم. برای داشتن تمام این مدارک وجود گواهینامه سلامت جسمی و روانی که از سوی پزشک معتمد نیروی انتظامی تأیید شده باشد نیز ضروری است.

گواهینامه‌های سری الف

  • گواهینامه  الف -۱: این نوع گواهینامه برای موتورگازی صادر می‌شود و برای گرفتن آن باید ۱۵ سال تمام داشته باشید.
  • گواهینامه الف -۲: اگر موتورسیکلتی که قصد استفاده از آن را دارید حجم موتوری معادل ۲۵۰ سی‌سی داشته باشد، برای نشستن پشت آن باید ۱۷ سال تمام داشته باشید و این گواهینامه را بگیرید.
  • گواهینامه الف -۳: اگر موتور سیکلتی با حجم موتور بالاتر از ۲۵۰ سی‌سی یا موتور سه‌چرخه‌ای با وزن بالای ۴۰۰ کیلوگرم را برای راندن انتخاب کرده‌اید، باید ۱۸ سال تمام داشته باشید و برای گواهینامه الف -۳ اقدام کنید.

گواهینامه‌های سری ب

  • گواهینامه ب-۱: شرط گرفتن این گواهینامه داشتن ۱۸ سال تمام سن است. اعتبار این گواهینامه یک سال است و تنها با داشتن شروط موردنیاز و عدم تخلف در این مدت، اعتبار آن برای پنج سال تمدید می‌شود.
  • گواهینامه ب-۲:‌ برای داشتن این گواهینامه باید ۲۱ سال داشته باشید و حداقل دو سال از زمانی که گواهینامه ب-۱ گرفته‌اید گذشته باشد.

گواهینامه‌های سری پ

  • گواهینامه پ -۱: داشتن حداقل ۲۳ سال تمام سن و گذشتن دو سال از زمان گرفتن گواهینامه ب-۱، از شرایط گرفتن این مدرک است.
  • گواهینامه پ-۲: این گواهینامه هم پس از پایان ۲۳ سالگی و در صورت داشتن گواهینامه ب-۲ قابل صدور است.

گواهینامه‌های سری ت

  • گواهینامه ت-۱: زمانی که ۲۵ سال را تمام کرده باشید و دو سال از صدور گواهینامه پ ۱ گذشته باشد می‌توانید به سراغ این گواهینامه بروید.
  • گواهینامه ت-۲: این جا پایان مسیر اخذ گواهینامه‌های لازم برای وسیله نقلیه موتوری است و با داشتن این مدرک، راندن تمام این وسایل برای شما مجاز است. در این هنگام باید حداقل ۲۵ سال داشته باشید و دو سال از گرفتن پ-۲ گذشته باشد.

نکته‌ی مهمی درباره‌ی افراد بی‌سواد و کم‌سواد (تحصیلات تا پنجم ابتدایی) وجود دارد، این افراد می‌توانند با سی‌سال تمام سن نسبت به دریافت گواهینامه با امتحان شفاهی اقدام کنند.

گواهینامه موتور

مراحل گرفتن گواهینامه موتورسیکلت

حالا که با شرایط سنی و محدودیت‌های گرفتن گواهینامه آشنا شدید در ادامه درباره‌ی مراحل گرفتن گواهینامه موتورسیکلت صحبت خواهیم کرد.

قدم اول: مدارک موردنیاز را آماده کنید

  • اصل شناسنامه و کپی آن، در صورت وجود توضیحات در شناسنامه، وجود کپی آن الزامی است.
  • اصل کارت ملی و کپی آن، اگر شناسنامه خود را تعویض کرده‌اید و شناسنامه جدید در اختیار شماست نیازی به کارت ملی نیست.
  • هشت قطعه عکس سه‌درچهار پشت سفید و بدون روتوش که تمام چهره در آن مشخص باشد.
  • کارت پایان خدمت، معافیت یا گواهی اشتغال تحصیل
  • قبض آب، برق یا تلفن محل سکونت برای تأکید کد پستی محل سکونت
  • در صورت داشتن گواهینامه رانندگی آن را به همراه داشته باشید

قدم دوم: ثبت‌نام در کلاس‌های آموزشی و شرکت در کلاس‌ها

  • به آموزشگاه مراجعه کنید و با پرداخت هزینه‌های مربوطه، ثبت‌نام اولیه را انجام دهید.
  • دریافت فرم اولیه مربوط به سلامت جسمی و روانی و مراجعه به پزشک معتمد طرف قرارداد نیروی انتظامی برای تأیید آن.
  • شرکت در کلاس‌های نظری که شامل ۴ جلسه آیین‌نامه و یک جلسه فنی است. هرکدام از این کلاس‌ها دو ساعت طول می‌کشد.
  • شرکت در کلاس‌های عملی که شامل پنج جلسه کلاس دوساعته است. در ادامه درصورتی‌که نیاز به تمرین بیشتری داشته باشید دو جلسه دو الی چهار ساعته به جلسات شما اضافه خواهد شد.

قدم سوم: در امتحانات شرکت کنید

  • صدور کاردکس یا همان فرم درخواست گواهینامه
  • شرکت در امتحان آیین‌نامه و کسب نمره قبولی – واقعیت این است که امتحان تئوری یا آیین‌نامه، آزمون چندان پیچیده‌ای نیست. کافی است در کلاس‌ها به‌خوبی به موضوعات مطرح‌شده توجه کرده باشید و قبل از امتحان چند نمونه سؤال که در دوره‌های گذشته مطرح شده‌اند را ببینید تا چشم‌تان با نوع سؤالات آشنا باشد. در صورت به‌دست‌نیاوردن نمره موردنیاز می‌توانید پس از یک هفته، مجددا در امتحان شرکت کنید.
  • شرکت در امتحان عملی و قبولی در آن – آزمون عملی موتورسیکلت هم آزمون چندان پیچیده‌ای نیست. پل، چاله آب  و چند مانع زیگزاگی در مسیر قرار داده شده است و کمی از مهارت‌های شما در کنترل موتور سنجیده خواهد شد. پس از انجام این مراحل افسر به شما اعلام می‌کند قبول شده‌اید یا نه. در صورت رد شدن در امتحان می‌توانید با پرداخت هزینه‌های مربوطه، در جلسات تکمیلی شرکت کنید و پس از یک هفته دوباره امتحان دهید.

نکته: به‌خاطر داشته باشید از زمان ثبت‌نام، یک سال زمان دارید تا مراحل را طی کنید و درصورتی‌که موفق نشوید باید فرایند را از اول آغاز کنید.

گواهینامه موتور

هزینه‌های ثبت‌نام گواهینامه موتور

یکی از پیش نیازهای مهم برای علاقه‌مندان به موتورسواری داشتن گواهینامه موتور است، هزینه گواهینامه موتور در حال حاضر حدود ۷۰۵ هزار تومان است که قاعدتا با گذشت زمان بیشتر می شود.

هزینه‌های گواهینامه موتورسیکلت به شرح زیر است:

  • هزینه کلاس های تئوری ۱۷ ساعته = 75 هزار تومان
  • هزینه کلاس های عملی = 430 هزار تومان
  • هزینه های خرد = 180 هزار تومان
    ( شامل هزینه بازدید چشم و گرفتن آزمایش خون و گروه خونی و هزینه عکس و … )
  • هزینه خرید کتاب آیین نامه موتور سیکلت 20 هزار تومان است.

نحوه کسب درآمد با موتورسیکلت

لازمه‌ی کسب درآمد با موتورسیکلت، داشتن گواهینامه موتور و رعایت قوانین راهنمایی رانندگی است. همه افرادی که موتور دارند و مایل هستند درآمد شخصی داشته باشند، می‌توانند در لینک زیر مراحل پیش‌ ثبت‌نام را انجام دهند سپس همکاران ما جهت تکمیل مدارک و اعلام شرایط کاری با شما تماس می‌گیرند.

سفیران سرویس تحویل فوری می‌توانند با نصب اپلیکیشن مخصوص دیجی‌اکسپرس، بازه‌های مورد نظر برای فعالیت را رزرو کنند و با حضور در سوپرمارکت‌ها و تحویل گرفتن کالاها، آن را به دست مشتری برسانند و به کسب درآمد بپردازند.

جمع‌بندی

موتورسیکلت می‌تواند یک وسیله‌ی عالی برای جابه‌جایی و یک منبع درآمد بسیار خوب باشد و حتی می‌توانید به مسابقه دادن با آن فکر کنید؛ اما پیش از آن‌که هرکدام از این اهداف را در پیش بگیرید، باید حتما برای دریافت گواهینامه مناسب اقدام کنید. به کمک اطلاعات درج‌شده در این مطلب می‌توانید این کار را بدون دردسر انجام دهید. هنگام استفاده از این وسیله حتما نکات امنیتی را جدی بگیرید و برای خودتان و سرنشینان از کلاه ایمنی مناسب استفاده کنید.

سوالات متداول

پنچرگیری موتور
برچسب‌ها:, , ,
ثبت دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*
*